115 g hrubé mouky
115 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
35 g moučkového cukru
80 g másla
1 žloutek
trošku mléka (podle potřeby)
Maková nádivka:
1 hrnek mletého máku
mléko
5 lžic krupicového cukru
1/2 sáčku vanilkového cukru
špetka mleté škořice
citronová kůra
Dále:
bílek na potření
Nejdříve si uvaříme makovou nádivku a necháme chladit.
Do mouky prosáté s cukrem a kypřícím práškem přidáme žloutek, nasekané máslo a po lžících opatrně mléko a vytvoříme těsto asi jako linecké. Necháme ho 10 minut odpočinout. Pak rozválíme, vykrájíme kolečka, plníme nádivkou, spojíme k sobě jako taštičku, položíme "švem" dolů, jeden konec v ruce zahneme dospod = prdelka, druhý konec vytvarujeme jako čumáček. Potřeme rozšlehaným bílkem a nůžkami nastříháme bodliny (nůžky vedeme šikmo k tělíčku). Položíme na plech vyložený papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Zchladlým uděláme rozehřátou čokoládou očička.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 07.11.2010 21:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz