1 vejce
100 g hladké mouky
1 lžíce cukru
1 lžíce mléka
1 lžíce rumu
olej (na smažení)
Ze všech surovin zaděláme těsto, které se nelepí. Rozdělíme ho na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenčí placičku o velikosti dna pánve a necháme asi hodinu zaschnout. Pak placičku složíme na půl, pak na čtvrtinu a pak ještě jednou. Stejně tak, jako jsme kdysi skládali čtverec papíru a vystřihovali papírové dečky. Právě proto musí být těsto zaschlé, aby se nám při skládání neslepovalo k sobě. Pak - nejlépe rovnými nůžkami na nehty vystřihujeme libovolně otvory do těsta. Vystříhané těsto znovu rozložíme a v horkém oleji smažíme z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek a kdo má rád, může ještě pocukrovat skořicovým cukrem.
Kdo se bojí vytřihování, může si to zkusit nejdříve na papíru nebo může použít vánoční vykrajovátka.
Vykrájené tvary (zbytky) už dále neslepujte a usmažte je jen tak, jsou dobré.
Vypadá to, že letos asi sv. Martin na bílém koni nepřijede a sněhové vločky nám nepřiveze. Tak si je usmažíme...
Autor: Hella | |
Datum vložení: 09.11.2010 12:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz