40 dkg hladké mouky
1 šlehačka
25 dkg ztuženého tuku
Krém:
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce moučkového cukru
1 máslo
Na krém svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici (pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu).Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky. Včas vyhřejeme troubu na 200 °C.Připravený plech s korpusy dáme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut.Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.
Samozřejmě se dají plnit podle chuti, třeba šlehačkou. Tenhle krém, i když je máslový, není těžký.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 12.11.2010 12:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz