Světlý korpus:
4 vejce
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
160 g polohrubé mouky
Tmavý korpus:
4 vejce
140 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
polohrubou mouku - s kakaem bylo dohromady 160 g
Krém:
250 g másla
3,5 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
tresť hořká mandle
100 g čokolády na vaření
20 g tuku Omega
Vejce s cukrem vyšleháme. Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem pomazaným sádlem. Pečeme na 200°C asi 8 minut. Stejně upečeme tmavý piškot, kakao a mouku dovážit do 160 gramů. Necháme vychladnout.
Krém: máslo s cukry vyšleháme do pěny a přidáme pár kapek mandlové tresti.
Formu na srnčí hřebet vyložíme alobalem, potom celou formu vyložíme tmavým plátem, potřeme krémem, na krém položíme světlý plát, zase potřeme krémem, dáme tmavý plát, opět potřeme krémem a ukončíme světlým plátem. Naplněnou formu zatížíme a necháme v lednici vychladnout. Po vychladnutí vyklopíme, sundáme alobal polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a necháme ztuhnout.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 14.11.2010 17:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz