Tmavé těsto:
6 vajec
20 dkg moučkového cukru
20 dkg polohrubé mouky
2 lžic kakaa
1 lžička prášku do pečiva
Světlá roláda:
4 vejce
12 dkg moučkového cukru
12 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
60 dkg měkkého tvarohu
3 vanilkové cukry
400 ml smetany ke šlehání
Cukrová poleva:
25 dkg moučkového cukru
2 žíce citronové šťávy
2 lžíce horké vody
1/2 lžičky červeného potravinářského barviva
Dále:
jahodová marmeláda
tmavé těsto : Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.
světlá roláda : těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme oddležet do lednice.
tvarohovo-smetanová náplň : ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.
cukrová poleva : v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem do růžova.
dokončení : roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou. Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 07.04.2008 14:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz