TopRecepty.cz

Nepečený tvarohový Amaroun


Nepečený tvarohový Amaroun

Suroviny

Na horní ovocnou vrstvu :
300 ml jahodového kompotu (nebo mandarinkového, broskvového apod.)
10 g sypké želatiny

Dále:
500 g tvarohu ve vaničce
400 ml mléka
15-20 g práškové želatiny
125 g tuku Rama Créme Bonjour (nebo másla, Zlaté Hané, Hery)
2 vanilkové cukry
moučkový cukr podle chuti
trochu rumu nebo aroma (lze zaměnit za citronové aroma)
piškoty
jahodová marmeláda
0,5 lžičky oleje na vymaštění formy

Postup

Z jahodového kompotu slijeme šťávu a doplníme vodou do 250 ml, pokud je třeba dosladíme. Přidáme a rozšleháme 10 g želatiny a necháme ji cca 20 minut nabobtnat.Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně přímo na plotýnce za stálého míchání pozvolna zahříváme, až se želatina rozpustí, odstavíme. Teplota při tom nesmí přesáhnout 60 °C. Necháme lehce prochladnout a pak přidáme jahody.V polovině mléka rozšleháme metličkou 15-20 g želatiny (dělám většinou z 18 g, záleží, jak kdo chce mít moučník tuhý), necháme ji cca 20 minut nabobtnat, a pak buď ve vodní lázni nebo přímo na plotýnce opatrně a pozvolna rozpustíme, stále mícháme. Pak odstavíme a necháme prochladnout. Teplota při rozpouštění želatiny nesmí přesáhnout 60 °C, stačí kolem 50 °C.Tuk rozpustíme a pak vše rozmixujeme, nebo vyšleháme. To znamená tvaroh, rozpuštěný tuk, mléko, mléko s želatinou, vanilkové cukry, cukr podle chuti a rum.Umělohmotnou formu vhodnou na nepečené moučníky velmi jemně vymastíme olejem, nalijeme trochu šťávy z kompotu s želatinou, necháme lehce zatuhnout, pak zbytek i s ovocem a zase dáme do chladničky zatuhnout. Můžeme dát rovnou všechno, ale ovoce nám klesne a po vyklopení bude nahoře.Pak dáme tvarohovou hmotu a do ní už skoro nahoře vložíme v jedné vrstvě piškoty slepené marmeládou, můžeme použít i řezy piškotové jahodové rolády. Pokud je směs ještě moc řídká, tak piškoty se tam neudrží a vyplavou nahoru. Pokud je forma úplně plná, tak olejem potřeme i víko.Dáme pořádně ztuhnout a vyklopíme. Kdo nemá formu, může dělat v jakékoliv nádobě vyložené fólií, ale zvolí třeba opačný postup, první tvarohovou hmotu a pak ovocnou.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 07.04.2008 16:25

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz