150 g hladké mouky
120 g celozrnné hladké mouky pšeničné
200 g másla
250 g třtinového cukru
1 lžička skořicového cukru
1/2 lžičky citronové kůry
1 pudinkový prášek
270 ml mléka
5 vajec
160 g čerstvého rybízu (či mraženého)
Troubu si přeheřejeme na 170 stupňů.
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru, poté do směsi vmícháma žloutky a pudinkový prášek. Přisypeme skořici, citronovou kůru a vlejeme mléko.
V jiné míse si vyšleháme bílky se zbytkem cukru do tuhého sněhu.
Mouku přidáme do těsta a opatrně vmícháme bílky.
Nakonec vmícháme rybíz a těsto nalejeme do vymazané formy na bábovku. Vložíme do trouby na přibližně 50 minut.
Po upečení necháme chvíli stát a poté vyklopíme.
Použila jsem zmražený rybíz ze zahrádky.
Bábovka je opravdu moc dobrá, lahodná! :)
Přidám i foto z řezu
Autor: teniska (Lucie) | |
Datum vložení: 22.11.2010 23:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz