Korpus:
4 vejce
140 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 dl mléka
1 dl oleje
160 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Nepečená horní vrstva:
760 g jogurtu 3% tuku (2 balení po 380 g)
200 g moučkového cukru (dle potřeby)
2 vanilkové cukry
4 lžíce rumu
2 Ramy Cremefine na šlehání (nebo jiné šlehačky)
4 dl mléka
40 g želatiny
jahody nebo jiné ovoce
Na dozdobení:
šlehačka
ovoce
meduňka
Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva.Upečeme na hlubokém plechu 40 x 30 cm, použijeme papír na pečení. Po vychladnutí papír odstraníme a plát vložíme zpět.Na nepečenou vrstvu ohřejeme mléko zhruba na 55 °C a rozpustíme v něm želatinu. Na pečlivé rozmíchání použijeme malou metličku, pak necháme trochu zchladnout.Rozšleháme jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a mlékem se želatinou. Nakonec jemně vmícháme 2 ušlehané smetany. Jak hmota začíná mírně tuhnout, tak přidáme jahody a rozetřeme na plát upečeného těsta.Necháme pořádně ztuhnout, krájíme řezy a zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou.
Recept je z Receptáře Dr.Oetker,jen jsem si upravila jogurtovou hmotu. Toto množství je úplně po okraj plechu.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 14.04.2008 02:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz