Těsto:
500 g polohrubé mouky
špetka soli
21 g droždí
2 žloutky
70 g cukru
120 g másla (rozpuštěného)
2 lžíce oleje
250 ml mléka (vlažného)
Náplň:
400 g tvarohu
1 vejce
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
povidla
Drobenka:
50 g hrubé mouky
40 g másla
40 g cukru
1 vejce (na potření)
Do mísy prosejeme mouku, vmícháme cukr, droždí, sůl, rozpuštěné máslo, olej, mléko a rozšlehané žloutky.Vypracujeme hladké těsto a necháme ho vykynout.Tvaroh, vejce a cukry rozmícháme do hladka.Z hrubé mouky, másla a cukru připravíme drobenku.Těsto vyválíme, nakrájíme na menší čtverečky, do středu každého dáme lžičku tvarohové náplně a zabalíme jako buchty. Položíme zabalenou částí na plech vyložený papírem na pečení a necháme 15 minut pod utěrkou kynout.Do každého koláčku vmáčkneme důlek, potřeme vejcem, do důlku dáme povidla, naředěná kapkou rumu a posypeme drobenkou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme do zlatova.
TIP - dají se dělat i s náplní makovou, jablkovou, ořechovou.
Autor: jankohrasko | |
Datum vložení: 07.12.2010 11:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz