200 g tvarohu (i z vaničky)
80 g cukru moučkového
1 vanilkový cukr
1 lžíce strouhané kůry z pomeranče
1 lžíce strouhané kůry z citronu
100 g másla rozpuštěného
300 g mouky hladké
2 rovné lžičky kypřicího prášku do pečiva
4 lžíce mandlí (ořechů) drcených nahrubo
100 g rozinek
50 g alginátového ovoce mix
50 g sušené papáji
1 lžíce sušených brusinek
2 rovné lžičky skořice mleté
marcipánová modelovací hmota
150 g másla na namáčení
cukr moučka na obalení
Do širší mísy dáme tvaroh, cukry, rozpuštěné máslo, strouhanou kůru a vše promícháme.Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a skořicí a vsypeme ji do tvarohové hmoty. Jako poslední přidáme drcené ořechy (podrtit je můžeme v hmoždíři) a na menší kousky pokrájené rozinky, alginát, papáju i brusinky.Vše vařečkou nebo robotem (s háky) vypracujeme na hladké a nelepivé těsto.Hotové těsto ihned rozdělíme na 4 díly a ty zpracujeme do bochánků. Z každého bochánku uválíme delší pramen o délce 45 cm. Ten válečkem rozválíme na obdélník o šířce asi 8 cm.V 1/3 obdélníku si po délce uděláme malinký žlábek, kam položíme váleček z marcipánové hmoty. Třetinovou stranu těsta přes váleček přehneme a lehce přitlačíme.Pak vzniklou "štolu" nakrájíme na 10-11 stejně velkých kousků a klademe je na připravený plech s pečicím papírem.Troubu si předem rozehřejeme na 180-200 °C (můžeme péct i v horkovzdušné na 190 °C) a pečeme je asi 10-15 minut. Hned jak začnou okraje růžovět, tak je vyndáme.Máslo na namáčení rozpustíme. Ještě horké mini štoly do něj namáčíme a ihned je obalujeme v moučkovém cukru.Mini štoly necháme vychladnou, uložíme je do krabice a necháme uležet. Pokud někdo marcipán nemusí, může si je udělat i bez něj. Vynikající jsou jak hned, tak po odležení.
Autor: mirca75 | |
Datum vložení: 08.12.2010 13:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz