TopRecepty.cz

Tvarohové mini štoly s marcipánem


Tvarohové mini štoly s marcipánem

Suroviny

200 g tvarohu (i vanička)
80 g cukru moučkového
1 vanilkový cukr
1 lžíce strouhané kůry z pomeranče
1 lžíce strouhané kůry z citronu
100 g másla rozpuštěného
300 g mouky hladké
2 rovné lžičky prášku do pečiva
4 lžíce mandlí (ořechů) drcených nahrubo
100 g rozinek
50 g alginátového ovoce mix
50 g sušené papáji
1 lžíce sušených brusinek
2 rovné lžičky skořice mleté
marcipánová modelovací hmota
150 g másla na namáčení
cukr moučka na obalení

Postup

Do širší mísy si dáme tvaroh, cukry, rozpuštěné máslo, strouhanou kůru a vše promícháme.Mouku si smícháme s práškem do pečiva a skořicí a vsypeme jí do tvarohové hmoty. Jako poslední přidáme drcené ořechy (drtila jsem je v hmoždíři) a na menší kousky pokrájené rozinky, alginát, papaju i brusinky.Vše vařečkou nebo robotem (s háky) vypracujeme na hladké a nelepivé těsto.Hotové těsto si ihned rozdělíme na 4 díly a ty zpracujeme do bochánků. Z každého bochánku si uválíme delší pramen o délce 45 cm. Ten válečkem rozválíme na obdélník o šířce asi 8 cm.V 1/3 obdélníku, si po délce uděláme malinký žlábek, kam položíme váleček z marcipánové hmoty. Třetinovou stranu těsta přes váleček přehneme a lehce přitlačíme.Pak vzniklou "štolu" nakrájíme na 10-11 stejně velkých kousků a klademe je na připravený plech s pečicím papírem.Troubu si předem rozehřejeme na 180-200 °C (pekla jsem v horkovzdušné na 190 °C) a pečeme je asi 10-15 min. Hned jak nám začnou okraje růžovět, tak je vyndáme.Máslo na namáčení si rozpustíme. Ještě horké mini štoly do něj namáčíme a ihned je obalujeme v moučkovém cukru.Mini štoly necháme vychladnou, uložíme je do krabice a necháme uležet. Pokud někdo marcipán nemusí, může si je udělat i bez něj. Vynikající jsou jak hned, tak po odležení.

Poznámka

Miluju vánoční štolu, ale jsem bohužel v rodině jediná, kdo takhle sladkou dobrotu jí a tak jí mám většinou ke snídani ještě v únoru ;-). A tak jsem prohlídla pár časopisů, jukla na net a zkusila jsem to částečně po svém.
Velkou inspirací, pro mě byl recept z Maminčiných receptů http://www.mamincinyrecepty.cz/ostatni/tvarohove-m... a ten jsem si upravila ke své chuti.
Alginátové ovoce je toto http://1zdrava-vyziva.cz/product.php?id_product=15.... Buď se prodává jednobarevné a nebo mix barev.
Musím říct, že tyhle štoličky jsou opravdu hodně jedlé a dlouho nevydrží.
Recept vypadá složitě, ale není. Jen jsem ho opět rozepsala i pro začátečníky.

autor Autor: mirca75
Datum vložení Datum vložení: 08.12.2010 13:52

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz