BUCHTA:
1 vejce
120 g cukru
100 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
1 polévková lžíce jedlé sody
200 ml oleje
500 ml kefíru
2 lžíce kakaa
POLEVA:
čokoláda na vaření
kelímek zakysané smetany
jahodová marmeláda
strouhaný kokos
Všechny suroviny na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a krupicí nebo hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při 170 stupních asi 40 min.
Čokoládu na polevu rozpustíme a smícháme se zakysanou smetanou,
vychladlou buchtu potřeme marmeládou a čokoládovo- zakysanou polevou a posypeme kokosem.
Dáme vychladit a ztuhnout do lednice.
Je to velmi lahodné a hned to zmizí :-)))
Autor: Swinga (Irena Schwarzová) | |
Datum vložení: 13.12.2010 17:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz