500 g uvařených brambor
200 g bílé čokolády
400 g marcipánu
2 lžíce cukru moučky
2 lžíce kakaa
1. Uvařené brambory jemně nastrouháme. Bílou čokoládu opatrně rozpustíme a vmícháme do brambor. Tuto směs rozprostřeme na tácek vyložený pečícím papírem a vložíme asi na 30 minut do mrazáku.
2. Poté bramborovou hmotu tvarujeme do kuliček o velikosti větší třešně. Marcipán vyválíme na tenký plát na vále vysypaném moučkovým cukrem a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka.
3. Do každého marcipánového kolečka zabalíme opatrně bramborovou kuličku.
4. Nakonec kuličky obalíme ještě v kakaovém prášku a brambůrky jsou hotové.
Tento recept je z pošli recept od paní Gabriely Křepelkové z Třince.
Autor: Yvona (yvona ZOUHAROVÁ) | |
Datum vložení: 13.12.2010 19:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz