Sádlovníky
250 g vnitřního vepřového sádla surového (treba ho 2x pomlieť, možno ho však nahradiť stuženým pokrmovým tukom)
400 g hladké mouky speciál
1 žloutek
1 lžíce octu
10 lžic vlažné vody
špetka soli
100 g múky dôkladne spracujeme so sadlom alebo tukom a urobíme z toho bochník, ktorý odložíme na chladné miesto, aby stuhol. Zvyšnú múku dáme na dosku, pridáme ostatné prísady a najskôr nožom a potom rukami spracujeme na vláčne cesto. Chvíľu necháme odstáť, potom rozvaľkáme na štvorec, do prostriedku dáme predtým pripravený a stuhnutý bochník, okraje preložíme na seba, akoby sme robili obálku, potom pritlačíme. Cesto zľahka rozvaľkáme a tri razy preložíme po dĺžke i šírke a vždy necháme pol hodiny odležať (spolu 3x). Potom cesto rozvaľkáme na tenšie a robíme z neho sadelníky: cesto nakrájame na štvorce, do každého dáme lekvárovú plnku, preložíme, okraje pritlačíme. Rúru dobre vyhrejeme. Najskôr pečieme pri vyššej teplote, potom teplotu zmiernime a šatôčky dopečieme.
Je to náhodne nájdený recept. Ešte som ho nerobila.
Autor: zdenca | |
Datum vložení: 17.12.2010 23:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz