250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
140 g másla
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 celé vejce
2 kostky droždí (84 g)
100 g rozinek
250 ml mléka
20 g soli
na špičku nože mletého muškátového oříšku
na špičku nože rozemletého anýzu
Dále:
1 vejce na pomazání
100 g nasekaných mandlí na posypání (nebo ořechů)
Nejdříve připravíme tradiční kvásek z droždí, trochy vlahého mléka, lžíce cukru a lžíce mouky.Vše ostatní dáme do mísy, přidáme vzešlý kvásek a pomocí šlehače s hnětacími háky (metlami na zadělání) vypracujeme těsto. Necháme kynout 3 hodiny.Zamotáme a vytvarujeme 2 mazance.Vytvarované mazance necháme kynout ještě asi půl hodiny, pak potřeme vejcem posypeme ořechy.Pečeme na 180 °C přikryté alobalem asi 40 minut, pak alobal sundáme a necháme dopéct.
Je to recept po naší babičce. Tento recept je skvělý i na vánočku.
Autor: Ivana41 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 22.12.2010 12:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz