1 piškotový korpus
40 dkg cukru
1 ztužený tuk
3 krabice piškotů
1 lžíce kakaa
hrst mletých ořechů
3 lžíce rybízové marmelády
rum
Rumová poleva:
250 g práškového cukru
3 lžíce rumu
2 lžíce vařící vody
½ l vody zvaríme so stuženým tukom a cukrom, kým sa tuk a cukor nerozpustia. Rozlámeme do nej piškóty, kým nie je masa hustá. Pridáme kakao, orechy, lekvár a ochutíme rumom. Premiešame.
Piškótu celú rozrežeme na dva pláty. Spodný natrieme punčovou hmotou, priložíme vrchný plát a cez noc necháme ľahko zaťažené odpočinúť. Potom koláč polejeme rumovou polevou.
Plevu pripravíme tak, že preosiaty cukor a rum miešame a počas miešania pomaly pridávame vriacu vodu a polevu dobre vymiešame do husta. Ak niekto chce polevu červenšiu, tak pridá 2 kvapky rozpustenej červenej potravinárskej farby.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 24.04.2008 14:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz