2 větší jablka
1 vejce
1 špetka mleté skořice
1 hřebíček
1/2 badyánu
8 vlašských ořechů
2 lžíce cukru krystal
1 lžička másla
1 lžíce rumu
1/4 citronu
Dále:
vanilková zmrzlina
Jablka horizontálně rozřízneme, abychom viděli hvězdičky jádřince. Lžičkou vydlabeme jádřinec (ten vyhodíme) a potom po kouskách zbytek dužiny, aby vznikla mistička s 0,5-1 cm silným okrajem jablka.Citronem vytřeme vzniklou jablečnou misku, aby dužina nečernala.Vydlabanou dužinu dáme do kastrůlku, podlijeme 1 lžící vody a cca 10 minut dusíme spolu s cukrem, skořicí a v hmoždíři rozdrceným kořením (badyán, hřebíček). Poté odstavíme a necháme trochu vychladnout.Pak vmícháme polovinu nahrubo nadrcených ořechů, žloutek, oříšek másla, rum a z bílku ušlehaný sníh.Směsí naplníme 4 mističky, posypeme zbytkem ořechů a dáme péct do vyhřáté trouby na 15 minut na 150-170 °C, dokud nezačne náplň zlátnout.Podáváme teplé s kopečky zmrzliny.
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 26.12.2010 18:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz