1 šálek vody
4 lžíce rostlinného tuku (nebo másla)
3/4 šálku polohrubé mouky
3 vejce
Krém:
1 šálek šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
2 lžičky kávovéo likéru (nemusí být)
Čokoládová poleva:
230 g čokolády na vaření
3 lžíce smetany
Vodu a rostlinný tuk dáme do hrnce, na mírném plameni necháme rozpustit a vodu přivést k varu.
Odendáme z plotny a ze stálého míchání přidáváme mouku. Vrátíme na plotnu a mícháme, dokud se ze směsi nevytvoří těsto, necháme vychladnout.
Vychlazené těsto důkladně mícháme a postupně zašleháme vejce. Směs dáváme lžící na vymazaný a vodou pocákaný plech. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200°C, poté snížíme na 180°C a pečeme 30 min dozlatova. Po vytažení z trouby propíchneme párátkem, aby mohla uniknout pára. Necháme vychladnout na místě, kde není průvan.
Krém: šlehačku vyšleháme do tuha,
přidáme cukr a likér. Větrníky lehce rozřízneme a plníme krémem.
Každý větrník polijeme čokoládovou polevou.
Poleva : čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni.
Smícháme se smetanou.
z kuchařky :sladké pečení.
Autor: phamka | |
Datum vložení: 27.12.2010 13:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz