300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
100 ml oleje
250 ml zakysané smetany
250 ml kefíru
trochu rumu nebo citrónové či pomerančové šťávy
Dále volitelně:
nasekané ořechy
rozinky
kandované ovoce
Na formu:
trochu 100 % tuku (např. Omega) na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Nejprve vymažeme změklým tukem bábovkovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.Všechny ingredience smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy.Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při cca 165-170 °C asi 50 minut. Tento čas je pouze orientační. Propečení vyzkoušíme vpichem špejle, musí zůstat suchá.Po upečení bábovku vyklopíme.
Místo zakysané smetany a kefíru se může použít pouze jen zakysaná smetana nebo pouze jen kefír, vše v odpovídajícím množství. Ale nejlepší je prý kombinace.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 29.04.2008 02:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz