400 ml kyselého mléka
400 g polohrubé mouky
400 g krystalového cukru
75 ml oleje
3/4 čl sody
rozinky
rum nebo amaretto
kakao
čokoládové zdobení
V mise zmiešame mlieko s cukrom, pridáme múku a olej a nakoniec sódu bikarbónu.Vmiešame odkvapkané hrozienka, ktoré trochu pováľame v múke, aby pri pečení neklesli na dno koláča.Ešte opatrne vmiešame kakao tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovj formy a vložíme do rúry predhriatej na 170°C.Po polhodinke skontrolujeme špajlou.Ak je koláč upečený, vyberieme ho na mriežku, necháme trochu vychladnúť a potom ho preložíme na podnos, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čokoládou.
Autor: amalia | |
Datum vložení: 04.01.2011 11:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz