5 vajec
100 g cukru krupice
2,5 lžíce hořkého kakaa
1 lžička rumu
1 vanilkový cukr
500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
moučkový cukr dle chuti
1 višňový kompot
1 tabulka hořké čokolády
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne.Ke žloutkům lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Troubu včas rozpálíme na 220 °C.Těsto naneseme na pečicí papír, který lehce přestříkneme olejem na pečení (ale není to nutné).Pečeme po dobu 8 minut. Během pečení neotvíráme troubu!Po upečení svineme do rolky a necháme zchladnout.Mezitím vychlazené smetany vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuha.Šlehačkou potřeme rozvinutou vychladlou rolku a poklademe višněmi.Nakonec posypeme nahrubo strouhanou čokoládou, svineme a dáme do chladu. Před servírováním zdobíme podle chuti.
Kdysi jsem vytiskla z netu z nějakého webu o vaření, ale až včera ozkoušela. Dopadlo to výborně.
Je to takové odlehčené těstíčko a svěží náplň oproti klasickému těžkému máslovému krému.
Autor: srettka | |
Datum vložení: 10.01.2011 10:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz