Na koláčovou formu o průměru 17 cm:
80 g hery
120 g špaldové mouky
1 lžíce sladu ječmenného nebo jiného
1/2 vanilkového cukru
malá špetka soli
trochu koření - voňavé pečení s vanilkou od Antonína
Náplň:
1 kelímek sýru ricotta
100 ml sojové smetany provamel
1/2 vanilkového cukru
2 lžíce medu
1 vejce
kůra z 1 citronu
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočinout v lednici. Potom ho vyválíme (válela jsem na pečícím papíře, těsto je malinko drobivější, protože je bez vejce), a vykrojíme kruh do koláčové formy ( část těsta ponecháme na mřížky. Korpus předpečeme asi 15 minut, pak necháme vychladit. Mezitím smícháme suroviny na náplň, vlijeme ji na těsto, poklademe proužky a dáme péct. Pečeme 30 - 35 minut. (Pekla jsem v horkovzdušné na 160 st. až začal povrch zlátnout)
Koláč je vynikající, vláčný.. a téměř bez cukru.
Autor: Madlenka1 (Magdaléna) | |
Datum vložení: 15.01.2011 21:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz