TopRecepty.cz

Crostata di ricotta - sicilský mřížkový koláč- zdravěji


Crostata di ricotta - sicilský mřížkový koláč- zdravěji

Suroviny

Na koláčovou formu o průměru 17 cm:

80 g hery
120 g špaldové mouky
1 lžíce sladu ječmenného nebo jiného
1/2 vanilkového cukru
malá špetka soli
trochu koření - voňavé pečení s vanilkou od Antonína

Náplň:
1 kelímek sýru ricotta
100 ml sojové smetany provamel
1/2 vanilkového cukru
2 lžíce medu
1 vejce
kůra z 1 citronu

Postup

Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočinout v lednici. Potom ho vyválíme (válela jsem na pečícím papíře, těsto je malinko drobivější, protože je bez vejce), a vykrojíme kruh do koláčové formy ( část těsta ponecháme na mřížky. Korpus předpečeme asi 15 minut, pak necháme vychladit. Mezitím smícháme suroviny na náplň, vlijeme ji na těsto, poklademe proužky a dáme péct. Pečeme 30 - 35 minut. (Pekla jsem v horkovzdušné na 160 st. až začal povrch zlátnout)

Poznámka

Koláč je vynikající, vláčný.. a téměř bez cukru.

autor Autor: Madlenka1 (Magdaléna)
Datum vložení Datum vložení: 15.01.2011 21:44

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz