TopRecepty.cz

Habešan


Habešan

Suroviny

300 g hladké mouky
175 g moučkového cukru
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžíce rumu
0,5 lžičky jedlé sody
0,5 lžičky koření do perníku (mletá skořice, badyán, hřebíček, nové koření)
Náplň:
švestková povidla
1 lžíce rumu
mletá skořice
100 g lískových ořechů

Postup

Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrúdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.Lískové ořechy necháme na 10-15 minut v troubě na 100 °C, aby se více uvolnilo ořechové aroma.Pak je posekáme nahrubo (můžeme použít houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme.Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 °C dozlatova.

autor Autor: srettka
Datum vložení Datum vložení: 20.01.2011 18:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz