1 pevnější hruška
30 g krupicového cukru
100 ml vody (nebo červeného vína)
2 hřebíčky
kousek skořice (nebo malinký kousek badyánu)
2 kopečky zmrzliny
Na zdobení:
šlehačka
menší kousky ovoce
meduňka (nebo máta, dle vlastní fantazie)
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, zespodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly.Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem a do tekutiny vhodíme hřebíček a kousek skořice.Vložíme připravené poloviny hrušky a necháme v karamelu mírně povařit. V polovině otočíme, musí ale zůstat pevnější, nerozvaříme je.Vyjmeme je a karamel si případně varem zredukujeme na menší množství, pokud se nám zdá, že je ho hodně.Po důkladném zchladnutí hrušek přidáme zmrzlinu a na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 20.01.2011 22:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz