TopRecepty.cz

Semifreda - moje první


Semifreda - moje první

Suroviny

Piškot:
5 celých vajec pokojové teploty
150 g cukru písek (do husté pěny a poté vmíchám zbytek)
150 g mouky polohrubé
kakao
1 lžíce škrobu (nebo vanilkového pudinkového prášku)
Jahodový krém:
180 g jahodového kompotu bez nálevu
200 ml smetany ke šlehání
1/2 želatinového ztužovače za studena
50 ml vody
cukr (podle chuti)
Smetanový krém:
50 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry
ztužovač šlehačky (podle potřeby)
Stracciatelový krém:
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
1 vanilkový pudink
mléko (podle potřeby na uvaření hustého pudinku)
1 vanilkový cukr
nastrouhaná čokoláda na vaření
1 smetana ke šlehání

Postup

Vejce s cukrem společně šleháme do husté bílé pěny (10-15 minut). Jakmile je vyšleháno, vmícháme do pěny zbylé suroviny, tedy mouku, kakao a škrob (nebo vanilkový pudink). Promícháme a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme ve vyhřáté troubě (cca 180 °C/12-15 minut, zkoušíme špejlí).Jahodový krém připravíme vyšleháním smetany a smícháním všech dalších surovin do hladkého krému. Ztužovač nejprve rozmícháme ve vodě a poté jej zašleháme do hmoty. Cukr přidáme podle chuti a z tohoto množství vyjde asi 18 dortíků.Na smetanový krém vyšleháme dobře vychlazenou šlehačku s cukry a ztužovačem podle potřeby, do ideální hustoty.Stracciatelový krém: z mléka a prášku uvaříme hustý pudink. Tvaroh se zakysanou smetanou vyšleháme a postupně, po lžících, do směsi zašleháváme pudink. Pak vešleháme nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr. Smetanu nejprve vyšleháme a poté ji zašleháme do krému a nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu.Z piškotů vykrájíme libovolné tvary a zdobíme je krémy podle chuti.

Poznámka

Recept není můj.http://ekucharka.net/semifreda

autor Autor: LIDKA (LUDMILA)
Datum vložení Datum vložení: 21.01.2011 23:18

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz