NEZBYTNÉ:
400 g mouky (polohrubá nebo hladká)
1 kypřící prášek do perníku
1 PL skořice
2 vrchovaté PL holandského kakaa
1 PL sody
200 g cukru
500 ml mléka
160 g povidel
3 PL oleje
MŮŽETE PŘIDAT:
kandované ovoce nebo různé oříšky, rozinky, kousky čokolády, vločky, kokos, kůru i šťávu z citrusů, trochu rumu
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.V míse smícháme všechny sypké suroviny.Poté přidáme všechny ostatní. Pořádně mícháme, dokud těsto není hladké. Nesmí být moc tekuté ani úplně tuhé. Akorát na přelití do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu.Pečeme při 180 stupních 15-20 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je perník hotový.DOZDOBENÍ:
poleva z cukru a šťávy z citrusů; jakákoliv čokoládová poleva; šlehačka...atd.
Dále můžeme perník rozkrojit a promazat nějakou pikantní marmeládou či povidly.
PL = polévková lžíce; L = lžička
Recept pochází z Maminčiných receptů.
Autor: Arlena | |
Datum vložení: 22.01.2011 14:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz