TopRecepty.cz

Tvarohovo - pudinkový nepečený moučník


Tvarohovo - pudinkový nepečený moučník

Suroviny

500 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 vanilkové cukry
2 lžíce rumu
250 g tvarohu (ve vaničce)
cukr (dle potřeby)
1 šlehačka
200 ml mléka
25 g sypké želatiny
mandarinkový kompot
10 g sypké želatiny
piškoty (nebo piškotová roláda)

Postup

Z kompotu slijeme šťávu a dle potřeby doplníme vodou na 250 ml, když je třeba dosladíme, ohřejeme zhruba na 50 - 55°C a rozpustíme 10 g želatiny, necháme zchladnout, přidáme mandarinky. Stačí rozpustit jen v polovině šťávy a pak smíchat, ať nemusíme ohřívat celé množství. Větší umělohmotnou formu vhodnou na nepečené moučníky velmi jemně vymažeme olejem a vlijeme kompot s želatinou a dáme ztuhnout. Uvaříme si pudink z 500 ml mléka, 1 vanilkového pudinku a vanilkového cukru, odstavíme, občas promícháme, používám ho pak ještě teplý. 200 ml mléka zahřejeme zhruba na 50 - 55°C a rozpustíme v něm 25 g želatiny, necháme trochu prochladnout. Pak si vyšleháme tvaroh, pudink, cukr dle potřeby, rum, mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec už jemně vmícháme ušlehanou šlehačku. Vlijeme do formy na ztuhlou mandarinkovou vrstvu a poklademe piškoty, nebo řezy z piškotové rolády.Piškoty si taky můžeme slepit marmeládou a použít. Dáme pořádně ztuhnout a vyklopíme.

Poznámka

Někdy dělám bez horní, mandarinkové vrstvy, ale mandarinky, nebo jiné ovoce zamíchám do tvarohovo - pudinkové hmoty a ve formě prokládám řezy piškotové rolády, tu většinou kupuju :-)) Taky se dají použít jednoporcové formičky. Doporučuji formy vymazat olejem, lépe se pak moučník vyklápí.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 14.05.2008 03:13

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz