Těsto:
6 vajec
6 lžic pískového cukru
6 lžic horké vody
6 lžic polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
2 tvarohy ve vaničce
1 šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
cukr (podle chuti)
250 g čerstvých jahod (i více, nebo ovocný kompot cca 2 plechovky)
Poleva:
2 pudinky s jahodovou nebo vanilkovou příchutí
šťáva z kompotu nebo rozmixované jahody dolité vodou na množství 1 l
cukr (podle chuti)
Vajíčka ušleháme do husté pěny s cukrem a postupně běhěm šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do husté vaječné pěny pak vmícháme mouku s práškem do pečiva.Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, nebo na peč. papír.Upečeme v troubě asi na 180° dorůžova a necháme vychladnout.
Mezitím už si můžeme připravit krém. Tvaroh utřeme s cukrem dle chuti , ušleháme šlehačku podle návodu a opatrně smícháme s tvarohem. Jahody nakrájené na malé kousky vmícháme na závěr do hmoty. Bez šťávy!
Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a dáme na chvíli do lednice.
Uvaříme si pudink ze šťávy z jahod nebo jahodového pyré, vody a pudinkových prášků podle návodu a osladíme podle vlastní chuti. Ještě teplou směs - pudink nesmí ztuhnout - naneseme opatrně lžící na moučník potřený krémem. Dáme vychladit a dobrou chuť!!
Množství je na velký hlubší plech. Dá se udělat i s jiným ovocem, je to výborné!
Autor: mikklik (Michaela) | |
Datum vložení: 20.05.2008 16:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz