450 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
2 kakaové pudinky (v prášku)
220 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
2 vejce
500 ml mléka
200 ml oleje
rybízová marmeláda (nebo jiná)
kokos
čokoládová poleva
Hluboký plech o rozměrech asi 40x30 cm vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170-175 °C.V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme všechny tekuté suroviny a ručně vymícháme řidší lité těsto. Můžeme si pomoci ručním šlehačem, ale šleháme jen krátce, pouze do spojení všech ingrediencí.Těsto vlijeme na připravený plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170-175 °C zhruba 35-40 minut. Tento čas je orientační. Propečení těsta zkontrolujeme špejlí.Ještě teplý perník můžeme potřít rybízovou nebo jinou marmeládou, posypat kokosem nebo polít čokoládovou polevou, případně povrch jen pocukrujeme.
Kdo nemá rád perník, jeho chuť a vůni, místo kypřicího prášku do perníku může použít klasický prášek do pečiva. Z poloviční dávky je množství do koláčové nebo dortové formy.
Recept na tento perník znám už velice dlouho, cením si rychlé přípravy. Někomu se může zdát v receptu hodně tekutiny, ale jsou použity i 2 balíčky pudinku, takže to bude v pořádku.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 03.06.2008 00:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz