Na korpus:
2 vejce
60 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
Na tvarohovou hmotu:
250 g tvarohu v kostce
2 dcl mléka
10 g sypké želatiny
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle potřeby
1 Rama Cremefine(na šlehání v lahvičce - 250 ml-nebo jiná šlehačka)
jahody nebo jiné ovoce.
Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby, zvolna upečeme a necháme vychladnout.
Želatinu vsypeme do mléka, rozšleháme a necháme nabobtnat. Pak mléko opatrně a pozvolna zahříváme, stále mícháme až do rozpuštění želatiny a odstavíme, necháme za občasného promíchání prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C. Můžeme taky zahřívat ve vodní lázni. Tvaroh si vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou Ramu. Jak směs začíná tuhnout, tak do ní přidáme nakrájené jahody nebo jiné ovoce, rozetřeme na korpus a dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Můžeme použít i kompotované ovoce. Do tvarohové hmoty můžeme přidat nějaké aroma, trochu rumu, skořicový cukr apod.
Řezy na talířku zdobíme šlehačkou, ovocem, meduňkou, topingem a můžeme využít i marcipánové ozdůbky.
Kdo chce mít tvarohovou hmotu tužší, tak přidá želatiny.
Místo pečeného korpusu se můžou použít dětské piškoty, třeba i vrstvit - ve dvou řadách.
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 08.06.2008 00:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz