TopRecepty.cz

Řezy „Prsa černošky“


Řezy „Prsa černošky“

Suroviny

Piškot
4 vejce
150 g moučkového cukru
100 g másla
3 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
175 g polohrubé mouky
150 g mletého máku (může i nemletý)
1 lžička prášku do pečiva
l lžička skořice

Krém
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
1 máslo
2 lžíce nutely
1/2 salka (předem uvařeného v plechovce, nebo už koupené karamelové)
1 lžíce citrónové šťávy

1 balíček kulatých piškotů
rozinky
Na svaření
100 ml vody
50 ml rumu
3 lžíce sirupu
(Čokoládová poleva)
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku

Postup

Troubu předehřejeme na 200st.
Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.
Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.
Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200st. asi 10 minut. Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.
Krém: Z mléka+pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch mouč.cukrem, neudělá se škraloup).
Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabyde do pěny.
Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1cm od sebe kvůli lepšímu krájení.
Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.
Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.
Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.
Na každý piškot poklademe rozinku.

Poznámka

Zdroj: inspirace-časopis Katarinka-upravený recept
Kdo nemá rád mák, může vynechat, nebo nahradit ořechy(k tomu viz zajímavý komentík od Hefy z 12.2.).
Nebo přidat do makového těsta kakao, už jsem dělala a je to také fajn.
U krému: můžete nutelu vynechat nebo nahradit kakaem, příp. rozpustnou kávou.

autor Autor: jahoda
Datum vložení Datum vložení: 29.01.2011 22:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz