Piškot:
6 vajec
180 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
20 g kakaa
3 lžíce oleje
Jahodový krém:
500 ml šlehačky
150 g jahodového ztužovače šlehačky
150 ml vody
Banánový krém:
500 ml šlehačky
100 g zeesan banánový
125 ml vody
K ozdobení:
250 ml šlehačky
ovoce
čokoláda
Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté hmoty, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení (cca 180 °C/12-15 minut, kontrolujeme špejlí).Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 kusů semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem. Stěrkou krém zarovnáme.Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon.Banánový krém: Banánový zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody. Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme zeesan a společně došleháme do tuha.Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda.Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie.
Formy na semifreda jsem si objednala u Fialy
http://www.fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/formy_skupinove_plastove/formy_skupin_na_dezerty_cca_7cm
Ztužovače šlehačky si objednávám
http://obchod.urybicky.cz/products-page/suroviny/lehaka-ztuovae/
Autor: zdenicka00 (Zdeňka) | |
Datum vložení: 30.01.2011 12:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz