250 g mascarpone
20 ml Amaretta
100 ml višňové šťávy
100 g cukru moučka
1 lžíce kakaa
1 šálek uvařené kávy
125 g cukrářských piškotů
2 žloutky
Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s mascarpone (vhodno použít metlu).Polovinu piškotů máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou.Na ně dáme polovinu krému na něj opět vrstvu piškotů. Ty tentokrát pokapeme zbylou polovinou Amaretta. Vrch potřeme zbylým krémem, urovnáme a hustě posypeme kakaem.Necháme přes noc uležet v ledničce.
Autor: www.zarovi.cz | |
Datum vložení: 19.06.2008 20:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz