Těsto:
5 vajec
1 hrnek cukru
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce oleje
2 lžíce vody
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g tvarohu v alobalu
200 ml smetany ke šlehání
100 g mletého cukru
1 želatinový ztužovač
mléko dle potřeby
Dále :
2 jahodové kompoty
1 červené cukrárenské želé (na 0,5 l vody)
Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Na těsto všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.Pečeme asi 20 minut. Upečené necháme vychladnout.Mezitím připravíme krém a to tak, že smetanu vyšleháme s tvarohem a cukrem do hladkého krému. Pokud je třeba, můžeme ještě zředit mlékem. Smícháme s želatinovým ztužovačem, který jsme připravili podle návodu na obalu.Krém nalijeme na studený korpus a dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout.Mezitím připravíme ze šťávy z kompotu želé, které necháme asi 15 minut chladnout.Jahody z kompotu nakrájíme na kousky, ty poklademe na ztuhlý krém a celé to zalijeme připraveným želé. Dáme na 24 hodin uležet, poté můžeme podávat.
Autor: majka (Petra Brůžková) | |
Datum vložení: 30.01.2011 19:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz