6 vajec
200 g másla
8 lžic cukru krystal
2 lžičky rumového aroma
4 lžíce smetany na vaření
260 g hladké mouky
10 lžic mletého kokosu
2 špetky soli
2 prášky do pečiva
6 lžic ananasového sirupu
260 g ananasového kompotu
3 lžíce černého rybízu (mražený, čerstvý)
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu (příp. povolíme v MT), vmícháme celá vejce, cukr, smetanu, sirup a aroma. Metlou utřeme do hladkého krému, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kokosem. Těsto dáme na plech s vyššími okraji, vystříkaný olejem ve speji (nebo vyložený pečicím papírem)a rovnoměrně rozetřeme.
Okapané kousky ananasu a rybíz obalíme v troše hladké mouky, aby nepropadly hluboko do těsta a poklademe na těsto.
Pečeme v troubě předehřáté 15min. na 175°C, poté ztlumíme na 150°C, celkem přibližně 30min. (zkouška špejlí).
Pokud jsou řezy na povrchu upečené dříve, zakryjeme ke konci alobalem nebo pečicím papírem, aby se vršek nepřipálil.
Plech má rozměry 25x35cm.
Rumové aroma lze nahradit 2 lžícemi rumu, který jsem marně hledal - asi jsem ho použil na něco jiného :)
V práci jsem se nechal vyprovokovat k upečení a donesení celého plechu nějaké sladké dobroty, za to mi budou kolegyně celý týden vařit kávu ;)
Autor: psahu | |
Datum vložení: 01.02.2011 01:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz