1 salko
200 g hořké čokolády
1 Zlatá haná nebo máslo
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi.
Čokoládu používám raději kvalitní 70 % a více, je chuťové lepší, Zlatá haná je směsný tuk a lépe se roztírá a netuhne jako klasické máslo, proto volím Zlatou hanou, ale můžete použít i máslo. Nenahrazovat tuky tipu planta, omega atd, mají pachuť a jsou tučnější. Používám na pečivo, na rolády, na boule- plněné dorty, do pralinek, do plněného odpalovaného těsta,... můžete přidat pár kapek aroma mandlové, pomerančové, ořechové má to pak super šmak
Autor: k.radulka (Radka Kárníková) | |
Datum vložení: 02.02.2011 11:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz