Těsto:
2 vejce
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
40 g čerstvého droždí
10 lžiček cukru krystal
150 ml oleje
1 špetka soli
Ovoce:
meruňky, broskve, borůvky, švestky apod.
Drobenka:
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukru moučky
4 lžíce hrubé mouky
3 lžíce rozpuštěného másla
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Odměřené množství mléka nalijeme do většího hrnku, ohřejeme, aby bylo teplé, ale ne horké.Do teplého mléka zamícháme lžičku cukru, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, špetku soli a přilijeme olej a vejce. Dále přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mělo by být spíše řidší.Vypracované těsto nenecháme kynout, hned nalijeme na plech, poklademe ho překrájeným ovocem a posypeme drobenkou, kterou vytvoříme smícháním cukru, vanilkového cukru, mouky a másla.Nachystaný táč vložíme do předehřáté trouby, pečeme ho při 200 °C asi 15-20 minut. Před podáváním můžeme táč lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Autor: Koouky (Klára) | |
Datum vložení: 10.02.2011 19:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz