500 g hladké mouky
+ mouka na podsypání
250 g másla
2 PL práškového cukru
+ cukr na posypání
10 PL studené vody
1 kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker
440 g švestkových povidel
Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi.
Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba struhanka. Potom pridame este vodu a nechame na tri otacky, vodu zapracovat do cesta.Cesto preklopime a niekolkymi tahmi v rukach ho prepracujeme. Naozaj staci len par tahov.
Cesto je makke a nelepive.Cesto rozdelime na 8 rovnakych casti a kym budeme spracovavat jednu, tak ostatne prikryjeme.
Diel cesta si podsypeme zvrchu aj zo spodu a zacneme valkat.Valkame cez foliu, ide to tak rychle a lahko. Vyvalkame kruh, ktory ma priemer cca 20 cm a rozdelime ho radielkom , ako pizzu , na 8 casti.Na sirsiu cast kazdeho trojuholnika polozime kopku slivkoveho lekvaru.Zacneme balit lekvar do cesta, kazdu kopku lekvaru, po jeho bokoch, zaistime proti vyteceniu, tak, ze cesto prstami zatlacime a zamotame ho az do konca spicu. Konce ohneme do tvaru rozteka.Rozteky kladieme na plech, vystlany papierom na pecenie.
Pecieme na 180 stupnov cca 15 minut, strazte si to podla svojej rury, tak, aby bol roztek z vrchu aj zo spodu zlatavy.Rozteky dokladne pocukrujeme a podavame vychladnute.
Tento recept s podrobnym popisom a fotodokumentaciou najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4907
Autor: vybusna | |
Datum vložení: 03.07.2008 09:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz