4 vejce
100 g cukru krupice
3 lžíce oleje
4 lžíce teplé vody
160 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
vanilkový cukr
rum
Jablečná náplň:
4 střední jablka
cukr
skořice
citrón
1 vanilkový pudinkový prášek
360 ml vody
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu ve vaničce
rum
cukr
marmeláda rybízová
granko
Žloutky s cukry si vyšleháme do pěny. Pomalu přileváme vodu smíchanou s olejem a trochu rumu. Do vyšlehané směsi pomalu přisypaváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme všlehaný sníh z bílku. A vylijeme na větší plech,aby se nám udělalo tenké těsto(jako na roládu) a dáme péct do rozehřáte troby na 180°C do lehkého zhnědnutí cca 10-15min. Po vychladnutí plát rozřízneme na 3 části.(moje plátky měly 10cm na šířku)
Jablková náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce. Přidáme cukr dle chuti a kyselosti jablek, trochu skořice, kapku vody a dáme dusit do měka. Až jsou jablka měkká(rozpadají se)vlijeme do nich vodu smíchanou s pudinkovým práškem. Nakonec přidáme trochu citrónu(šťávu) a ještě teplé natíráme na pláty těsta.
Tvarohová náplň: tvaroh utřeme s cukrem a rumem. Pokud bude náplň moc tuhá naředíme trochou mlékem(musí se dát krásně rozetřít)
Plnění: plát těsta, marmeláda, jabl.náplň, plát těsta, tvar.náplň,jabl.náplň, plát těsta, marmeláda a nakonec posypeme grankem. Dáme vychladit
Náplň může vytékat, dobré je použít srnčí hřbet. Více zkušeností v komentářích.
Autor: holubova32 (Šárka Barošová) | |
Datum vložení: 16.02.2011 09:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz