Těsto:
250 g hladké mouky
40 g cukru krupice
20 g rozpuštěného másla
15 g čerstvého droždí
140 ml mléka
1 špetka soli
1/2 vejce
Náplň:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink (prášek)
1 lžička cukru
rozinky
1 lžíce rumu
Na potření:
1/2 vejce
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce mléka
Ručně nebo v pekárně zaděláme těsto a dáme ho asi na půl hodiny kynout.Mezitím uvaříme pudink, ochutíme lžící rumu a necháme ho trochu za občasného promíchání vychladnout.Troubu rozehřejeme na 180 °C.Vykynuté těsto rozválíme na plát asi na 30 x 20 cm.Potřeme ho pudinkem, posypeme rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a smotáme jako roládu.Ostrým nožem, ale ještě lépe nití, roládu nakrájíme (jako knedlík) na plátky silné 1,5 cm.Jednotlivé šneky rozložíme na 2 plechy vyložené pečicím papírem, potřeme zbylou půlkou vejce, ve kterém jsme rozšlehali cukr a mléko.Na plechu necháme kynout dalších asi 15 minut, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut dozlatova.
Obávala jsem se, že náplň bude při pečení vytékat, ale nestalo se tak.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 16.02.2011 17:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz