450 g hořké čokolády
6 vajec
115 g másla
115 g cukru
Čokoládu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni. Mezitím u všech vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky vyšleháme s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu opatrně smícháme s vyšlehanými žloutky a pak pomalu vmícháme sníh z bílků. Směs přendáme do formy a dáme do vyhřáté trouby (180 stupňů) asi 25 minut. Koláč je hotový, když je povrh pevný, ale střed je stále takovy „klepavý“ jako u Brownies. Podáváme buď teplé s ovocem nebo vychladlé s kopečkem šlehačky.
Ke slazení používám fruktozu – ovocný cukr, který je sladší a zdravější než klasický cukr (nízký obsah GI). Může být použit i hnědý třtinový cukr.
Je to podle kucharky od Rose Elliot a v originale se to jmenuje Chocolate Mousse Cake, ale priznam se bez muceni, ze po prvnim ochutnani jsme se s pritelem shodli, ze je to proste ten nejlepsi cokoladovy kolac... :-8
http://www.lucasinka.cz
Autor: Lucasinka (Lucie Kubikova) | |
Datum vložení: 17.02.2011 11:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz