Těsto:
2 kelímky bílého jogurtu
3 kelímky polohrubé mouky
1 kelímek krupicového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
1-5 lžic mléka (podle potřeby)
4 lžíce rumu
Drobenka:
2-3 lžíce moučkového cukru
4 lžíce hrubé mouky
3 lžíce másla
Dále:
jahody nebo jiné ovoce (čerstvé, mražené)
Hluboký plech o rozměrech cca 38x27 cm, nebo malinko menší, vyložíme papírem na pečení.Z hrubé mouky, cukru a másla připravíme promnutím surovin drobenku.V míse smícháme mouku s krupicovým cukrem a práškem do pečiva.Přidáme jogurt, vejce, rum, mléko a vše velmi krátce ručním šlehačem prošleháme, pouze do spojení všech surovin. Můžeme použít jen vařechu a vše smíchat. Mléko dáme v množství podle potřeby, záleží na hustotě jogurtu a proto se může množství lišit.Středně husté těsto nalijeme na připravený plech, poklademe libovolným ovocem a posypeme drobenkou.Plech vložíme do středně vyhřáté trouby (dolní a horní ohřev) na cca 175-180 °C a pečeme přibližně 30 minut. Při horkovzduchu pečeme na 160 °C stejnou dobu. Tato doba je pouze orientační, záleží na vlastní troubě.
Z poloviční dávky můžeme upéct v koláčové nebo dortové formě.
Autor: Lutamara (Lenka) | |
Datum vložení: 18.02.2011 12:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz