10 dkg dlouhých piškotů (12 ks)
25 dkg tučného tvarohu
7 dkg cukru
1 lžíce vanilkového cukru (domácí je nejlepší-1/2 vanilkového lusku na 1 kg krystalového cukru ve sklenici se šroubovacím víčkem)
1 dl silné kávy
2 cl (malý panák) rumu
1 čerstvé vejce
1 lžička práškového kakaa na posypání
Z bílku ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a žloutek a znovu prošleháme, přidáme tvaroh a vyšleháme do hladka.
Kávu smícháme s likérem.
Připravíme si 2 dezertní talířky, polovinu piškotů smočíme v kávě a rozdělíme na talířky, pokryjeme polovinou krému, smočíme a navrstvíme zbývající piškoty a zakryjeme krémem, povrch pokryjeme vrstvičkou kakaa a necháme v chladu uležet.
Právě si na něm pochutnávám.
Autor: Kralka005 (Ivana Králová) | |
Datum vložení: 19.02.2011 20:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz