TopRecepty.cz

Zapečené hrušky


Zapečené hrušky

Suroviny

1 ks velké hrušky
250 ml bílého vína
necelá kávová lžička mleté skořice
3 ks hřebíčku
1-2 lžíce medu
zavařenina
sýr

Postup

Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce.
Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček.
Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit.
Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu
a poklademe sýrem.V zapékací misce mírně podlijeme vínem v kterém se vařila a zapečeme při 220°C do zezlátnutí sýra.

Poznámka

P.s. Po dezertu se jen zaprášilo, snad vám bude taky tak chutnat:-)))

autor Autor: stakul (Stanislava Kulhánková)
Datum vložení Datum vložení: 20.02.2011 20:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz