1 ks velké hrušky
250 ml bílého vína
necelá kávová lžička mleté skořice
3 ks hřebíčku
1-2 lžíce medu
zavařenina
sýr
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce.
Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček.
Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit.
Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu
a poklademe sýrem.V zapékací misce mírně podlijeme vínem v kterém se vařila a zapečeme při 220°C do zezlátnutí sýra.
P.s. Po dezertu se jen zaprášilo, snad vám bude taky tak chutnat:-)))
Autor: stakul (Stanislava Kulhánková) | |
Datum vložení: 20.02.2011 20:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz