Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
2 vejce
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
Zálivka:
200 g cukr moučka
150 g máslo (nebo Hera - rozpustit)
5 lžic rumu
3 lžice kakaa
Konečná poleva:
čokoláda na vaření (rozpuštěná)
máslo (nebo tuk)
Vsechny suroviny na testo smichame dohromady a vyslehame slehacem. ( Kdo chce, muze oddelit zloutky a vyslehat snih a po te vse smichat). Hotove testo nalijeme do predem vymazane formy (mensi pekacek nebo dortova forma) a dame pect na 180°C asi 30 min.
Kdyz je buchta hotova, jeste zahorka ji napichame spejli nebo vareckou, aby se nam udelaly dirky, do kterych nam natece predem pripravena zalivka. A polijeme.
Na konec, az buchta vychladne, tak ji jen prelijeme cokoladou aby se nam zakryly diry.
Finalni ozdobeni si kazdy zvoli podle chuti.
I kdyz se zda recept obtizny, tak tomu tak neni a doporucuji i pro uplne zacatecniky. Je to vlasne jen takova vlhka babovka. Ale moc moc dobra a nedusi.
Autor: RadkaS (Radka) | |
Datum vložení: 21.02.2011 17:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz