Těsto:
5 vajec
1 hrnek bezlepkové mouky:
1/2 hrnku Jizerky
1/2 hrnku rýžové polohrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru
5 lžíc vlažné vody
1/2 balíčku pdp
Náplň I:
1 kg očištěných nastrouhaných jablek
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky mleté skořice
trochu citronové šťávy
Náplň II:
1,5 hrnku mléka
1 vanilkový pudink
cukr dle chuti
1 kostka másla
trochu rumu
Poleva:
1 čokoláda na vaření
1/2 kostky másla
Nastrouhaná jablka promícháme s mletou skořicí a trochou citronové šťávy, poklademe na plech vyložený namaštěným alobalem a posypeme vanilkovým cukrem. Žloutky ušleháme s cukrem a vlažnou vodou do pěny, bílky ušleháme v tuhý sníh a postupně vmícháváme spolu s moukou smíchanou s pdp do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na jablkovou náplň a upečeme. Po upečení vyklopíme, stáhneme alobal a necháme vychladnout. Pak na jablkovou náplň natřeme máslovou náplň a polijeme čokoládovou polevou.
Náplň II: uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo vyšleháme s cukrem do pěny a přišleháme vychladlý pudink, ochutíme rumem
pdp - prášek do pečiva, pro klasický recept - bezlepkovou mouku nahradíme běžnou polohrubou
Autor: Hoppe (Lucka) | |
Datum vložení: 21.02.2011 22:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz