500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 kostka droždí (42 g)
100 g pískového cukru
2 žloutky
60 g másla
špetka soli
olej na smažení
skořicový cukr na posypání
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme lžičku cukru, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku smícháme ve větší míse s cukrem, rozpuštěným máslem a rozšlehanými žloutky. Přidáme vzešlý kvásek a důkladně zpracujeme hladké těsto, které se nelepí. Přikrýt utěrkou a nechat na teplém místě asi 1 hod. vykynout. Vál poprášíme moukou, těsto rozdělíme na několik dílů, ze kterých vyválíme válečky silné asi jako prst. Z nich nakrájíme jednotlivé dílky, které by měly měřit asi 15 cm. Každý váleček zavážeme jako uzel a necháme na vále ještě asi 15 minut kynout. Potom v hlubší pánvi rozpálíme větší vrstvu oleje a uzlíky zvolna smažíme po obou stranách. Vyjmeme je a necháme na papír. utěrce okapat, posypeme skořicovým cukrem. Ještě horké podáváme s dobrým čajem nebo bílou kávou. Jsou opravdu MÓÓÓC VÝBORNÉ.
Autor: anessa30 (Aneta) | |
Datum vložení: 25.02.2011 12:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz