1 l mléka
25 lžic tuku (rozpuštěného)
6 lžic medu
4 vejce
1 kg polohrubé mouky
40 dkg cukru krupice
2 vanilinové cukry
2 prášky do perníku
10 dkg rozinek
10 dkg vlašských ořechů (sekaných)
čokoládová poleva (na ozdobu)
V teplém mléce rozehřejeme med a přilijeme do něj rozpuštěný tuk. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.Pak do mléčné směsi zašleháme vejce.Mezitím v druhé misce smícháme mouku, cukr, vanilinový cukr a kypřící prášek do perníku. Včas vyhřejeme troubu na 150-160 °CVychladlou mléčnou směs vlijeme k připravené mouce a řádně promícháme. Přidáme rozinky a nasekané ořechy.Těsto vylijeme na vymazaný a pomoučený vysoký plech (nebo plech vyložený pečicím papírem) a ve vyhřáté troubě pečeme 30-40 minut.Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Hotový perník je pěkně vysoký, ale i tak se po něm rychle zapráší.
Autor: duckie | |
Datum vložení: 26.02.2011 00:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz