Na korpus:
42 g droždí
80 g cukru krupice
400 g polohrubé mouky
asi 120 ml mléka
sůl
1 lžičku citronové kůry
1 vejce
120 g másla
Na pudinkovou náplň:
500 ml mléka
80 g krupicového cukru
2 vanilkové pudinky
100 g másla
2 vejce
Na tvarohovou náplň:
750 g měkkého tvarohu
80 g krupicového cukru
2 vanilkové cukry
2 vejce
1 lžička citronové kůry
citronová šťáva z 1/2 citronu
100 g mandlí
100 g rozinek
Na dohotovení:
30 g másla na potření
moučkový cukr na závěrečné posypání
Z rozdrobeného droždí, asi lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Z mouky, cukru, mléka, špetky soli, kůry, vejce, kvásku a vlahého mléka vypracujeme vláčné těsto. V teple ho necháme vykynout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Do teplého vmícháme máslo a po zchladnutí krému i žloutky a sníh z bílků.
Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru, vejci a citronovou kůrou i šťávou. Nakonec do něj zapracujeme mandlové lupínky a rozinky.
Vykynuté těsto rozválíme na plát a přeneseme na plech s pečícím papírem. Rozetřeme na něj nejprve tvarohovou, pak pudinkovou náplň. Koláč uhladíme a při 160 stupních pečeme 45 minut.
Hotový ho ihned potřeme máslem. Před servírováním jej pocukrujeme.
Zdroj časopis Tina
Autor: lusinda (Lucie Steinbergerová) | |
Datum vložení: 26.02.2011 10:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz