Těsto:
2 dl vody
špetka soli
70 g Palmarínu tuku na pečení
110 g krupice
3 vejce
Náplň:
1/2 l mléka
70 g krupicového cukru
2 Zlaté klasy
1 vanilkový cukr
125 g másla
práškový cukr na posypaní
Z vody, tuku, soli a múky uvaríme hustú kašu, do vlažnej zašľaháme celé vajíčka a môžeme cukrárskym vreckom tlačiť na plech vystlaný papierom oválne buchtičky a dvojky. Dvojky budú hlava a krk labute.Upečieme.Buchtičky rozkrojíme po dĺžke a vrch buchtičky ešte na polovicu.PLNKA: V mlieku uvaríme Zlaté klasy (krémový prášek), pred dovarením pridáme cukor, miešame, až kým nevychladne.
Vyšľaháme maslo s vanilkovým cukrom a spolu zošlaháme.
Autor: Danculka (Anna Danková) | |
Datum vložení: 27.02.2011 15:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz