Těsto:
125 ml mléka
30 g cukru
80 g droždí
500 g polohrubé mouky
sůl
citronová kůra
250 g ztuženého tuku
2 vejce
Nádivka:
250 g mletého máku
300 ml mléka
cukr
skořice
citronová kůra
2 lžíce povidel
Drobenka:
80 g másla
100 g cukru moučka
80 g hrubé mouky
Na potření:
1 vejce
olej na pomazání plechu
Mák s mlékem povaříme do zhoustnutí, osladíme, přidáme skořici, citronovou kůru a povidla. Nádivku necháme vychladnout.Ohřejeme mléko, osladíme ho a rozdrobíme do něj kvasnice, necháme vzejít kvásek.Na vál prosejeme mouku, přidáme špetku soli, citronovou kůru. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce a vzešlý kvásek.Troubu předehřejeme na 180 °C.Vypracujeme rukama vláčné těsto, které vyválíme na plát.Nakrájíme čtverečky asi 5x5 cm, na každý čtvereček dáme hromádku makové nádivky.Protilehlé cípy spojíme, koláčky naskládáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a posypeme drobenkou.Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 25 minut.
Z této dávky je asi 60 kusů.
Recept mám ze stolního kalendáře.
Autor: ivulinka (Ivana) | |
Datum vložení: 28.02.2011 07:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz